Pasta risottata alle vongole

Pasta risottata alle vongole

4.4 294 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 860 g di acqua
  • 500 g di vongole veraci spurgate e sciacquate (vedere consigli)
  • ½ spicchio di aglio
  • 1 pezzettino di peperoncino piccante fresco (opcjonalnie) senza i semini
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pomodori datterino a metà
  • 40 g di vino bianco secco
  • 5 g di sale grosso
  • 180 g di spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.8 g
Kalorie 1929 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 67.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...