Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vongole veraci
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di acqua
- 320 g di spaghetti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2411.3 kJ / 576.3 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 303.6 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Costolette di agnello in crosta, con patate sautè e contorno di spinaci
1h
Bucatini con le canocchie
35 min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti alle vongole (Bimby Friend)
40 min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 godz. 30 min
Pasta panna e salmone
30 min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35 min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 min
Sautè di cozze e vongole
40 min
Pasta risottata alle vongole
1h
Linguine allo scoglio
40 min