Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano

Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano

4.9 47 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Gamberi insaporiti
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di paprika dolce
    ½ cucchiaino
  • gamberoni giganti crudi, sgusciati (circa 30 g cad.)
    4
Spaghetti al nero di seppia
  • di acqua
    1200 g
  • di sale grosso
    10 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di spaghetti al nero di seppia
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Salsa al Parmigiano Reggiano
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    400 g
  • di farina tipo 00
    20 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di caviale rosso
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 683.4 kcal / 2859.2 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 49.6 g
Węglowodany 45.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 26.4 g
Sód 552.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...