Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano

Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano

4.9 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Gamberi insaporiti
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di paprika dolce
  • 4 gamberoni giganti crudi, sgusciati (circa 30 g cad.)
Spaghetti al nero di seppia
  • 1200 g di acqua
  • 10 g di sale grosso
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di spaghetti al nero di seppia
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Salsa al Parmigiano Reggiano
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di farina tipo 00
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 10 g di caviale rosso

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 552.8 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 2859.2 kJ / 683.4 kcal
Tłuszcz 49.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 26.4 g
Węglowodany 45.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...