Risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare

4.5 37 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di foglie di prezzemolo fresco (tenere da parte i gambi)
    10 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di acqua + q.b.
    500 g
  • di vongole fresche, pulite
    350 g
  • di cozze fresche pulite
    350 g
  • di scalogno a metà
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
    320 g
  • di seppie pulite e a listarelle
    200 g
  • di vino bianco secco
    80 g
  • di concentrato di pomodoro
    5 g
  • di sale
    4 g
  • di code di gambero sgusciate e pulite
    200 g
  • di pomodori ciliegino o datterini, tagliati a metà
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 548.8 kcal / 2296 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 72.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 730.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...