Risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare

4.5 46 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 10 g di foglie di prezzemolo fresco (tenere da parte i gambi)
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di acqua + q.b.
  • 350 g di vongole fresche, pulite
  • 350 g di cozze fresche pulite
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 200 g di seppie pulite e a listarelle
  • 80 g di vino bianco secco
  • 5 g di concentrato di pomodoro
  • 4 g di sale
  • 200 g di code di gambero sgusciate e pulite
  • 100 g di pomodori ciliegino o datterini, tagliati a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 730.4 mg
Białko 38.8 g
Kalorie 2296 kJ / 548.8 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 72.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...