Cozze alla marinara

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
    20 g di olio di oliva
  • 170 - 200 g di porri solo le parti bianche, a listarelle (1 cm)
  • 250 g di vino bianco secco
  • 200 g di acqua
  • 1 foglia di alloro secca
  • 2 rametti di foglioline di timo fresco
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 800 - 1000 g di cozze fresche pulite
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate tritate
  • baguette a fette
  • 1 limone a spicchi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 948.7 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 1326.4 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...