Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di cozze fresche pulite
- 70 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 150 g di guanciale di maiale a cubetti
- 70 g di vino bianco secco
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo bucatini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne con le cozze
1u.
Penne risottate con le cozze
1 Std. 5 Min
Fusilli alle cozze piccanti
55min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti al tonno
40min
Pepata di cozze
55min
Cozze ripiene
1h 30 min
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50min
Risotto alle cozze
1 Std. 5 Min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min
Spaghetti cozze e gamberi
25min