Amatriciana con cozze

Amatriciana con cozze

4.7 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 800 g di cozze fresche pulite
  • 70 g di cipolla in quarti
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
  • 150 g di guanciale di maiale a cubetti
  • 70 g di vino bianco secco
  • 350 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 320 g di pasta secca tipo bucatini

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25.1 g
Kalorie 2305 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 63.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...