Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
700 g wody
-
130 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
-
35 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
35 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego35 g groszek cukrowy, mrożony
-
35 g różyczek brokułu małych
-
5 g oleju
-
¾ łyżeczki soli
-
1 ząbek czosnku
-
80 - 100 g masła orzechowego
-
10 g sosu sojowego
-
10 g oleju kokosowego10 g oleju sezamowego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1096.1 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
2620.3 kJ /
626.3 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min