Makaron z warzywami w sosie orzechowym

Makaron z warzywami w sosie orzechowym

4.7 29 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 700 g wody
  • 130 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
  • 35 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 35 g groszek cukrowy, mrożony
    35 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 35 g różyczek brokułu małych
  • 5 g oleju
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 - 100 g masła orzechowego
  • 10 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
    10 g oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1096.1 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 2620.3 kJ / 626.3 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...