
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki z marchewki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
600 g wody plus dodatkowa do zwilżenia dłoni
-
350 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia kotlecików
-
1 jajko
-
½ łyżeczka curry, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczka soli
-
110 g bułki tartej
-
25 g ziaren sezamu, białego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
93.6 kcal /
391.7 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3.4 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
231 mg