Urządzenia i Akcesoria
Pastizzi z groszkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
500 g wody
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka cukru
-
300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego300 g zielonego groszku, świeżego
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
200 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
100 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
2 płaty ciasta francuskiego (ok. 800 g)
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
274 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1142.1 kJ /
272.8 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min