
Urządzenia i Akcesoria
Pastizzi z groszkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
wody500 g
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
zielonego groszku, świeżego300 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego15 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki200 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
ciasta francuskiego (ok. 800 g)2 płaty
-
jajko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
272.8 kcal /
1142.1 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
274 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska