
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
-
300
g zielonego groszku, świeżego
lub 300 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego - 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 200 g sera ricotta podzielonego na kawałki
- 100 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
- 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 800 g)
- 1 jajko roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 272.8 kcal / 1142.1 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 274 mg