Pastizzi z groszkiem

Pastizzi z groszkiem

4.6 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 sztuki

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 g zielonego groszku, świeżego
    300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 200 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 100 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
  • 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 800 g)
  • 1 jajko roztrzepane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 272.8 kcal / 1142.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 274 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...