Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g migdałów, ze skórką
-
35 g łusek babki jajowatej, mielonych, (patrz wskazówka)35 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
-
⅔ łyżeczki soli
-
100 g białek (z ok. 3 jajek, patrz wskazówka)
-
30 g białego octu winnego30 g octu jabłkowego
-
250 g gorącej wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
294.9 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
707.2 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Mąka kokosowa
4 godz.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min