
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g migdałów, ze skórką
-
35 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
-
⅔ łyżeczki soli
-
100 g białek (z ok. 3 jajek, patrz wskazówka)
-
30 g octu jabłkowego
-
250 g gorącej wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
169 kcal /
707.2 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
294.9 mg