
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
migdałów, ze skórką200 g
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)35 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)2 łyżeczki
-
soli⅔ łyżeczki
-
białek (z ok. 3 jajek, patrz wskazówka)100 g
-
octu jabłkowego30 g
-
gorącej wody250 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
169 kcal /
707.2 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
294.9 mg