Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

3.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

  • 200 g migdałów, ze skórką
  • 35 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    35 g łusek babki jajowatej, mielonych, (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
  • ⅔ łyżeczki soli
  • 100 g białek (z ok. 3 jajek, patrz wskazówka)
  • 30 g octu jabłkowego
    30 g białego octu winnego
  • 250 g gorącej wody

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 169 kcal / 707.2 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 294.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...