Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

3.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

  • migdałów, ze skórką
    200 g
  • łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    35 g
    35 g łusek babki jajowatej, mielonych, (patrz wskazówka)
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
    2 łyżeczki
  • soli
    ⅔ łyżeczki
  • białek (z ok. 3 jajek, patrz wskazówka)
    100 g
  • octu jabłkowego
    30 g
    30 g białego octu winnego
  • gorącej wody
    250 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 169 kcal / 707.2 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 294.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...