
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g orzechów nerkowca
lub 200 g migdałów, blanszowanych - 100 g wiórków kokosowych, plus dodatkowa ilość do posypania
- 50 g oleju kokosowego
- 50 g syropu z agawy
-
2
łyżeczki pasty waniliowej (patrz wskazówka)
lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1098.2 kJ / 261.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 8.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Mąka migdałowa
5 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 godz. 20 min