Wersje kompatybilne
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g migdałów, ze skórką
- 30 g wiórków kokosowych
- 200 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
- 60 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 3 jajka, rozmiar L
- ¼ łyżeczki soli
- 2 łyżki mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1165.6 kJ / 278.6 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 429.3 mg
Alternatywne przepisy
Placki z cukinii (low carb)
50 Min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Pizza na spodzie z batatów
1h 5min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Chleb na parze
2hod. 20min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 Std. 20 Min
Mąka migdałowa
5 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Mąka gryczana
5 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min