Urządzenia i Akcesoria
Sos puttanesca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
10 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
¼ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
½ ząbka czosnku
-
7 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
270 g przecieru pomidorowego, typu passata270 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 szczypta cukru (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
642.9 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
538.7 kJ /
128.8 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Penne puttanesca
50 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron à la Norma
50 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Czerwone pesto
5 min
Sycylijska caponata
30 min
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Sos neapolitański
1 godz.
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min