
Urządzenia i Akcesoria
Sos puttanesca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
10 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
¼ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
½ ząbka czosnku
-
7 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
270 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 szczypta cukru (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
128.8 kcal /
538.7 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
6.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
642.9 mg