Sos puttanesca

Sos puttanesca

4.3 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 10 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • ¼ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
  • ½ ząbka czosnku
  • 7 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
  • 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 270 g krojonych pomidorów, z puszki
    270 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 szczypta cukru (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 128.8 kcal / 538.7 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 642.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...