Penne puttanesca

Penne puttanesca

4.5 174 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • czarnych oliwek, bez pestek
    130 g
  • filetów z anchois, w oleju
    30 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • kaparów, solonych odsączonych
    60 g
  • wody
    1500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu penne
    360 g
  • pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475.8 kcal / 1991.9 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 78.3 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1531.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...