Penne puttanesca
TM6 TM5

Penne puttanesca

4.5 (155 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 130 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 30 g filetów z anchois, w oleju
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 60 g kaparów, solonych, odsączonych
  • 1500 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 360 g makaronu, suchego, typu penne
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1991.9 kJ / 475.8 kcal
Białko
13.6 g
Węglowodany
78.3 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1531.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy