
Urządzenia i Akcesoria
Penne puttanesca
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
czarnych oliwek, bez pestek130 g
-
filetów z anchois, w oleju30 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
kaparów, solonych odsączonych60 g
-
wody1500 g
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu penne360 g
-
pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.8 kcal /
1991.9 kJ
Białko
13.6 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
78.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
1531.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska