Urządzenia i Akcesoria
Sos neapolitański
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
25 - 30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1500 g pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
304.8 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
555 kJ /
132.7 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Wegański sos boloński
40 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sos arrabbiata
40 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Sos boloński
55 min
Sos pomidorowy
40 min
Szybki sos pomidorowy
10 min