Urządzenia i Akcesoria
Makaron à la Norma
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki600 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
500 g bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
1500 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
½ opakowania sera ricotta (ok. 125 g), podzielonego na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1075.9 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
2134.2 kJ /
510.1 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
80.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Penne puttanesca
50 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min