Pasta à la Norma

Pasta à la Norma

4.0 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
    700 g
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • sera ricotta
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia bakłażanów
    30 g
  • pomidorów śliwkowych dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
    800 g
    500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • cukru
    1 szczypta
  • bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do podania
    5 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    1500 g
  • makaronu, suchego, typu farfalle
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 313.8 kcal / 1312.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1005.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...