
Urządzenia i Akcesoria
Pasta à la Norma
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę700 g
-
soli2 ½ łyżeczki
-
sera ricotta100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia bakłażanów30 g
-
pomidorów śliwkowych dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki800 g
-
cukru1 szczypta
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do podania5 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody1500 g
-
makaronu, suchego, typu farfalle300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.8 kcal /
1312.8 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
1005.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Spaghetti z kaparami i anchois
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Pasta Taramosalata
15 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Penne puttanesca
50 min
Sos puttanesca
45 min