
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
-
10 g octu balsamicznego
-
1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
4 kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
-
rzeżucha do dekoracji
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
675.5 mg
Białko
18.1 g
Kalorie
1794.4 kJ /
428.9 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
13.4 g