Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 4 kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
  • rzeżucha do dekoracji
    kiełki, dowolne, do dekoracji
  • kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 675.5 mg
Białko 18.1 g
Kalorie 1794.4 kJ / 428.9 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...