
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g polędwicy wołowej pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 400 g wołowiny świeżej, oczyszczonej ze ścięgien i błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki - 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 250 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
- 70 g oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka lubczyku, świeżego
lub 1 łyżeczka lubczyku, suszonego - 1 łyżeczka musztardy
-
2
łyżeczki sosu Worcestershire
lub 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego - 5 żółtek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 306.8 kcal / 1284.6 kJ
- Białko
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 914.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar ze śledzia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 godz. 40 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min