![Tatar Tatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d4408f92-1ba1-420f-a7c3-0ead72168015/Derivates/6d91a5f3-3eaa-4eff-919c-45a6149efbb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g polędwicy wołowej, pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 400 g wołowiny, świeżej, oczyszczonej ze ścięgien i błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki - 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 250 g ogórków kiszonych, przekrojonych na pół
- 70 g oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka lubczyku, świeżego
lub 1 łyżeczka lubczyku, suszonego - 1 łyżeczka musztardy
-
2
łyżeczki sosu Worcestershire
lub 2 łyżeczki sosu sojowego, jasnego - 5 żółtek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1284.6 kJ / 306.8 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 914.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tatar ze śledzia
10 min
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Tatar z łososia
10 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 25 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1h 15min
Krewetki w sosie maślanym
25min