Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

3.3 134 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • filetów ze śledzia solonych, à la Matjas, pokrojonych na kawałki, uprzednio namoczonych i odsączonych (patrz wskazówka)
    300 g
  • jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół
    1 - 2
  • miodu, płynnego
    10 g
  • musztardy francuskiej
    20 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    15 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji
  • pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 218.2 kcal / 913.8 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...