Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

3.4 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g filetów ze śledzia solonych, à la Matjas, pokrojonych na kawałki, uprzednio namoczonych i odsączonych (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół
  • 10 g miodu, płynnego
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji
  • włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 18 g
Kalorie 913.8 kJ / 218.2 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...