Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
TM5 TM6

Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli

4.6 (51 ocen)

Składniki

  • 30 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 55 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta suszonych płatków chili
  • 2 żółtka
  • 200 g polędwicy wołowej, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 3 - 4 łyżeczki kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1664.5 kJ / 397.5 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
28.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
28 g
Sód
1389 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie