
Urządzenia i Akcesoria
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół30 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować)55 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
musztardy15 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
suszonych płatków chili1 szczypta
-
żółtka2
-
polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)200 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy, do podania3 - 4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
397.5 kcal /
1664.5 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
28 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1389 mg