![Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F402E7C-2FD2-4D3D-B472-83DC2E5F66AC/Derivates/297d67c2-b3aa-4bca-bbc4-597e7a404798.jpg)
Wersje kompatybilne
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 55 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
- 1 ząbek czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 15 g musztardy
- 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta suszonych płatków chili
- 2 żółtka
- 200 g polędwicy wołowej, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 30 g oliwy z oliwek
- 3 - 4 łyżeczki kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1664.5 kJ / 397.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 1389 mg
Alternatywne przepisy
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Tatar z łososia
10 Min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 Min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Tatar
45 Min
Krewetki w sosie maślanym
25 Min