
Urządzenia i Akcesoria
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
-
30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
55 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta suszonych płatków chili
-
2 żółtka
-
200 g polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
3 - 4 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
397.5 kcal /
1664.5 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
28 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1389 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Tatar z łososia
10 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Tatar
45 min