Urządzenia i Akcesoria
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Krewetki kajuńskie
-
380 - 400 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Krem z awokado
-
1 ½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
240 g śmietanki kokosowej
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Salsa ananasowa
-
15 g kolendry, świeżej
-
1 - 1 ½ cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 - 1 ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
270 g ananasa, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek
-
18 liści sałaty rzymskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1291 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min