Urządzenia i Akcesoria
Pizza marinara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Ciasto
-
110 g wody letniej
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku½ łyżeczka cukru
-
½ łyżeczka soli
Sos marinara
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki150 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
mąka pszenna do oprószenia
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
½ łyżeczka oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1464.9 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
2328 kJ /
556.4 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min