
Urządzenia i Akcesoria
Pizza marinara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Ciasto
-
110 g wody letniej
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczka cukru
-
½ łyżeczka soli
Sos marinara
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
mąka pszenna do oprószenia
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
½ łyżeczka oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556.4 kcal /
2328 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
83.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1464.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska