
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki ze skórkami z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
skórek z jabłek ekologicznych, pokrojonych na kawałki100 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)10 g
-
mąki pszennej200 g
-
napoju migdałowego (patrz wskazówka)200 g
-
syropu z agawy60 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia (10 g)2 łyżeczki
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
125 kcal /
527 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
160 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lody truskawkowo-bananowe na patyku
8 godz.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 godz.
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 godz.
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min