Muffinki ze skórkami z jabłek

Muffinki ze skórkami z jabłek

3.1 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk

Składniki

  • olej do natłuszczenia
  • 100 g skórek z jabłek ekologicznych, pokrojonych na kawałki
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
  • 60 g syropu z agawy
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 125 kcal / 527 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 160 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...