Pizza 4 sery

Pizza 4 sery

4.9 298 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • wody letniej
    220 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    15 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprósznia
    400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • śmietany, 36% tłuszczu, gęstej (ok. 100 g)
    4 łyżki
    4 łyżki crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (ok. 100 g, patrz wskazówka i wariant)
  • sera z niebieską pleśnią np. gorgonzola, Fourme d'Ambert, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry
    100 g
  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • sera żółtego dojrzewającego, np. ementaler, comté, raclette, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    4 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 841.2 kcal / 3519.4 kJ
Białko 38.4 g
Tłuszcz 40.2 g
Węglowodany 79.8 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 22.7 g
Sód 1533.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...