
Urządzenia i Akcesoria
Pizza 4 sery
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
220 g wody letniej
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprósznia
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki śmietany, 36% tłuszczu, gęstej (ok. 100 g)
-
150 g sera z niebieską pleśnią np. gorgonzola, Fourme d'Ambert, pokrojonego na kawałki
-
100 g koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry
-
150 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
100 g sera żółtego dojrzewającego, np. ementaler, comté, raclette, pokrojonego na kawałki
-
4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
841.2 kcal /
3519.4 kJ
Białko
38.4 g
Tłuszcz
40.2 g
Węglowodany
79.8 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
22.7 g
Sód
1533.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska