
Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren orkiszu (patrz wariant)60 g
-
mąki pszennej typu 450240 g
-
wody letniej165 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki125 g
-
sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata100 g
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
cebula mała (ok. 50 g)1
-
szynki długodojrzewającej np. prosciutto lub serrano, porwanej na kawałki8 - 10 plastrów
-
rukola ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
564 kcal /
2361 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
60 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1933 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
1 godz. 15 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15 godz. 45 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min