Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
lub 500 g mąki pszennej - 310 g wody
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- ½ łyżeczki cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2021.4 kJ / 483.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 96.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 972.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1h 45 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 Std. 30 Min
Pizza 4 sery
2 Std. 15 Min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2h 35 min
Pizza marinara
1h 35min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 Std. 10 Min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1h 45 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Czarne bułki do burgerów
2h
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 Std. 30 Min