Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
35 g rodzynek
-
20 g rumu (patrz wariant)
-
300 - 330 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
-
1 ½ łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
2 mini bezy pokruszone, do dekoracji
-
2 biszkopty okrągłe, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
76 mg
Białko
5 g
Kalorie
2870.8 kJ /
686.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Makowiec na biszkopcie
2 godz. 15 min
Kogel-mogel
5 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Ciasto pijana śliwka
6 godz.