Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 żółtka, w temp. pokojowej
- 300 g mleka, w temp. pokojowej
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 582.8 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 38.9 mg
Alternatywne przepisy
Sos holenderski
15min
Deser z kaszy manny
20 min
Zabajone
15min
Crème brûlée
2h 30 min
Flan karmelowy
3h
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Mleczna pianka
3 Std. 10 Min
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Sos czekoladowy
20 min
Sos karmelowy
1h 30min
Panna cotta
3h 15 min