Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 żółtka, w temp. pokojowej
- 300 g mleka, w temp. pokojowej
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 582.8 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 38.9 mg
Alternatywne przepisy
Budyń czekoladowy
10min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Kasza manna
15min
Sos beszamelowy
15min
Pomarańczowy krem angielski
2 Std. 30 Min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Kremowy dressing francuski
10min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25 min
Sos holenderski
15min
Sos berneński
15min
Purée ziemniaczane
50min