Tort cytrynowy z bezą

Tort cytrynowy z bezą

4.0 135 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

Biszkopty cytrynowe
  • oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    80 g
  • cukru
    250 g
  • skórki z cytryny ekologicznej
    15 g
  • jajka
    4
  • mąki pszennej
    240 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    20 g
  • jogurtu typu greckiego
    130 g
Krem cytrynowy
  • cukru
    110 g
  • skórki z cytryny ekologicznej
    15 - 25 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    50 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • żółtka
    3
  • jajko
    1
Beza szwajcarska
  • białka
    3
  • cukru pudru
    140 g
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...