
Urządzenia i Akcesoria
Tort cytrynowy z bezą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopty cytrynowe
-
oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
cukru250 g
-
skórki z cytryny ekologicznej15 g
-
jajka4
-
mąki pszennej240 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
jogurtu typu greckiego130 g
Krem cytrynowy
-
cukru110 g
-
skórki z cytryny ekologicznej15 - 25 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego50 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
żółtka3
-
jajko1
Beza szwajcarska
-
białka3
-
cukru pudru140 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
419 kcal /
1753 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska