Tort cytrynowy z bezą
TM5 TM6

Tort cytrynowy z bezą

3.9 (117 ocen)

Składniki

Biszkopty cytrynowe

  • 80 g oleju słonecznikowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g cukru
  • 15 g skórki z cytryny, ekologicznej
  • 4 jajka
  • 240 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 130 g jogurtu typu greckiego

Krem cytrynowy

  • 110 g cukru
  • 15 - 25 g skórki z cytryny, ekologicznej
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka
  • 1 jajko

Beza szwajcarska

  • 3 białka
  • 140 g cukru pudru
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1753 kJ / 419 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy