Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe zabajone
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
120 g cukru
-
30 g likieru pomarańczowego np. Grand Marnier® lub Cointreau®
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
27.3 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1466.8 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 Min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 Std.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Eton Mess z rabarbarem
2 Std. 5 Min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 Std. 20 Min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 Min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 5 Min
Mus czekoladowy z chili
3 Std. 10 Min
Czekoladowy grog z pomarańczą
10 Min