
Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
10 porcji
Składniki
Semifreddo
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
jajka3
-
żółtka3
-
cukru100 g
-
wina Marsala, słodkiego białego lub innego białego słodkiego mocnego wina200 g
-
soli1 szczypta
Polewa
-
gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
261 kcal /
1090.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
16.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
51.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Karmelowe fondant
15 min
Czekolada amaretto
10 min
Pływające wyspy
45 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Lassi z kiełkami
20 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Makaroniki migdałowe
35 min