Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
10 porcji
Składniki
Semifreddo
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
3 jajka
-
3 żółtka
-
100 g cukru
-
200 g wina Marsala, słodkiego białego lub innego białego słodkiego mocnego wina
-
1 szczypta soli
Polewa
-
60 g gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1090.5 kJ /
261 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Lody malaga
4 godz. 30 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Biała czekolada z bakaliami
2 godz. 20 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min