Urządzenia i Akcesoria
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
125 g wody gorącej
-
2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku (12,5 g)
-
100 g cukru pudru
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
bita śmietana do dekoracji
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84.5 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1193.1 kJ /
285.2 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
33.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Moczka
45 min
Gorąca czekolada z brandy
15 min
Kogel-mogel
5 min