Szpajza czekoladowo-cytrynowa

Szpajza czekoladowo-cytrynowa

4.4 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    70 g
  • jajek
    5
  • wody gorącej
    125 g
  • żelatyny w proszku (12,5 g)
    2 ½ łyżeczki
  • cukru pudru
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki
  • bita śmietana do dekoracji
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285.2 kcal / 1193.1 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 33.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 84.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...