
Urządzenia i Akcesoria
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki70 g
-
jajek5
-
wody gorącej125 g
-
żelatyny w proszku (12,5 g)2 ½ łyżeczki
-
cukru pudru100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
bita śmietana do dekoracji
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.2 kcal /
1193.1 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
33.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
84.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Moczka wegańska
45 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Moczka
45 min
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Krem pomarańczowy
35 min