
Urządzenia i Akcesoria
Zefir truskawkowy z bezami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
130 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus 4 całe, do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 g cukru pudru
-
50 g bez małych, pokruszonych (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
280.3 kcal /
1172.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
38.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1h 50min
Granita z nektarynek
6h 20min
Jagodowe frappuccino
3h 25min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2h 20min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min