Urządzenia i Akcesoria
Zefir truskawkowy z bezami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
130 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus 4 całe, do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 g cukru pudru
-
50 g bez małych, pokruszonych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
38.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1172.8 kJ /
280.3 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2h 35min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Granita z Aperolu®
6h 15min
Walentynkowa Pavlova
5h
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50min
Bezy klasyczne
3h 15min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2h 20min
Koktajl malinowy z pianką
20min