Urządzenia i Akcesoria
Zefir truskawkowy z bezami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
130 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus 4 całe, do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 g cukru pudru
-
50 g bez małych, pokruszonych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
38.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1172.8 kJ /
280.3 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9h 10min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40min
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
2h 45min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26h 25min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6h 25min
Jogurt z borówkami
13h
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Pieczone brzoskwinie z bezą
40min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2h 20min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min