Urządzenia i Akcesoria
Kawowe bezy z ganaszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
-
4 białka (120-130 g)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
554.5 kJ /
132.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Tiramisu
5 godz. 25 min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Pływające wyspy
45 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min