Urządzenia i Akcesoria
Kawowe bezy z ganaszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
-
4 białka (120-130 g)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
554.5 kJ /
132.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Zabajone
15 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min