Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, ilość do namoczenia żelatyny
- 12 listków żelatyny
- 4 limonki, ekologiczne plus 12 plastrów do dekoracji
- 50 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 250 g cukru
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1000 g twarogu sernikowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1220 kJ / 292 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20 min
Pomarańczowy krem angielski
2 Std. 30 Min
Suflety orzechowe
1h 30min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Granita z ananasem i mleczkiem kokosowym
5min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Pomarańczowe verrines
3h 40 min
Sok z ananasa z imbirem i wanilią
15min
Bailey's panna cotta
1h 30min
Mus kawowy (bez cukru)
1 Std. 15 Min
Lody lawendowe
10h 50min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.