Urządzenia i Akcesoria
Rurki z kremem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
20 sztuk
Składniki
Rurki
-
290 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
-
cukier do posypania
Krem śmietanowy
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
25 - 30 g cukru pudru plus opcjonalnie do oprószenia
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
48.5 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
876.3 kJ /
209.4 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.