
Urządzenia i Akcesoria
Pączki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 sztuk
Składniki
-
70 g cukru
-
50 g świeżych drożdży pokruszonych
-
200 g mleka
-
4 żółtka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
-
olej do smażenia o neutralnym smaku
-
dżem do nadzienia
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
235 kcal /
982 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
52.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Oponki serowe
45 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Karpatka
5 godz.
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min