
Urządzenia i Akcesoria
Rolada malinowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
Biszkopt
-
masło do natłuszczenia
-
jajka4
-
cukru110 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia120 g
-
cukru pudru1 łyżka
Bita śmietana z serkiem śmietankowym
-
dżemu malinowego150 g
-
malin, świeżych przekrojonych na pół300 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
serka kremowego śmietankowego, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki100 g
-
cukru pudru40 g
-
fixu do bitej śmietany (9-12 g, opcjonalnie)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1314 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
36.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
42.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska