
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopt
- masło, do natłuszczenia
- 4 jajka
- 110 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżka cukru pudru
Bita śmietana z serkiem śmietankowym
- 150 g dżemu malinowego
- 300 g malin, świeżych, przekrojonych na pół
- 300 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 100 g serka kremowego, śmietankowego, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 40 g cukru pudru
- 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (9-12 g, opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 42.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5h
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Ciasto Marlenka
27 godz. 40 min
Rolada tiramisu
4 Std.
Rurki z kremem
3h
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Rolada kawowo-orzechowa
2h 30 min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.