Urządzenia i Akcesoria
Rolada malinowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
Biszkopt
-
masło do natłuszczenia
-
4 jajka
-
110 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka cukru pudru
Bita śmietana z serkiem śmietankowym
-
150 g dżemu malinowego
-
300 g malin, świeżych przekrojonych na pół
-
300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g serka kremowego śmietankowego, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (9-12 g, opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
42.1 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1314 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Malinowe wyspy
9 godz.
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Rurki z kremem
3 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.