
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń do kremu
- 750 g mleka w temp. pokojowej
- 80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
Ciasto
- 250 g wody
- 125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 5 jajek
Krem
- 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 308.5 kcal / 1290.9 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Sód
- 59.3 mg