
Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 kawałków
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp. pokojowej750 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego80 g
-
mąki pszennej15 g
-
żółtka4
Ciasto
-
wody250 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia125 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia130 g
-
jajek5
Krem
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki250 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia160 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
308.5 kcal /
1290.9 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
20.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
59.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rurki z kremem
3 godz.
Pączki
1 godz. 20 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Królewiec
9 godz. 45 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min