Karpatka
TM6 TM5

Karpatka

4.2 (3.9K ocen)

Składniki

Budyń do kremu

  • 750 g mleka, w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka

Ciasto

  • 250 g wody
  • 125 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 jajek

Krem

  • 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1290.9 kJ / 308.5 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
20.9 g
Tłuszcz
23.1 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Błonnik
0.2 g
Sód
59.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy