Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 kawałków
Składniki
Budyń do kremu
-
750 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
-
15 g mąki pszennej
-
4 żółtka
Ciasto
-
250 g wody
-
125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 jajek
Krem
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
59.3 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1290.9 kJ /
308.5 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Ciasto Snikers
26 godz.
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Pączki
1 godz. 20 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min