Karpatka
TM6 TM5

Karpatka

4.2 ( 4.2K ocen )

Składniki

Budyń do kremu

  • 750 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka

Ciasto

  • 250 g wody
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 jajek

Krem

  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
308.5 kcal / 1290.9 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
20.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
59.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy