Rolada tiramisu

Rolada tiramisu

4.4 219 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji

Składniki

Biszkopt
  • jajka
    4
  • soli
    1 szczypta
  • cukru
    80 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • cukru pudru
    1 łyżka
  • mąki pszennej
    130 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • espresso, zaparzonego ostudzonego
    120 g
  • białego wina, słodkiego (patrz wariant)
    50 g
Krem tiramisu
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • fixu do bitej śmietany
    1 łyżka
  • cukru pudru
    50 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    2 łyżki
  • groszki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 249.1 kcal / 1042.4 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 144 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...