
Urządzenia i Akcesoria
Rolada tiramisu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
jajka4
-
soli1 szczypta
-
cukru80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cukru pudru1 łyżka
-
mąki pszennej130 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
espresso, zaparzonego ostudzonego120 g
-
białego wina, słodkiego (patrz wariant)50 g
Krem tiramisu
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
fixu do bitej śmietany1 łyżka
-
cukru pudru50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżki
-
groszki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
249.1 kcal /
1042.4 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
24.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
144 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska