Urządzenia i Akcesoria
Rolada tiramisu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
80 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka cukru pudru
-
130 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
120 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
50 g białego wina, słodkiego (patrz wariant)
Krem tiramisu
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka fixu do bitej śmietany
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
groszki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
144 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1042.4 kJ /
249.1 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
24.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Rurki z kremem
3 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Sernik Izaura
2 godz.
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Karpatka
5 godz.