Urządzenia i Akcesoria
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji
Składniki
Kakaowy biszkopt
-
120 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
5 jajek
-
100 g cukru
-
20 g oleju
-
1 łyżka cukru pudru
Krem śmietanowy i zwijanie rolady
-
1 opakowanie galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej
-
80 g wody
-
400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 brzoskwinie, połówki, z puszki pokrojone w 0,5 cm kostkę, plus dodatkowo 4-5 łyżek syropu z brzoskwiń do nasączenia
-
maliny, świeże do dekoracji (100-125 g)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
borówki amerykańskie do dekoracji (60-70 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
75.1 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1169.2 kJ /
279.3 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Czarny Las
5 Std.
Wuzetka (W-Z)
9 Std. 20 Min
Ciasto z pianką truskawkową
6 Std. 25 Min
Rolada tiramisu
4 Std.
Ciasto Snikers
26 Std.
Biszkopt kakaowy
4 Std.
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Malinowa chmurka
12 Std. 5 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Karpatka
5 Std.