Urządzenia i Akcesoria
Pączki wegańskie z batatem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
11 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
100 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g napoju ryżowego
-
25 g oleju kokosowego
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki wódki1 łyżeczka spirytusu rektyfikowanego 96%
-
1 szczypta soli
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
-
150 g dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
846.3 kJ /
202.1 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański majonez
15 min
Gryczane kluski kładzione
40 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min