Pączki wegańskie z batatem

Pączki wegańskie z batatem

4.5 2 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
11 sztuk

Składniki

  • 500 g wody
  • 100 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 100 g napoju ryżowego
  • 25 g oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka spirytusu rektyfikowanego 96%
    1 ½ łyżeczki wódki
  • 1 szczypta soli
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
  • 150 g dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3 g
Kalorie 846.3 kJ / 202.1 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 29.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...