Sernik z tofu (tofurnik)
TM5 TM6

Sernik z tofu (tofurnik)

3.3 (19 ocen)

Składniki

Spód

  • 180 g mąki pszennej
  • 85 g masła migdałowego, jasnego
  • 30 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Masa z tofu

  • 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
  • 5 g agaru
  • 50 g wody
  • 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 65 g masła migdałowego, jasnego
  • 150 - 180 g syropu z agawy
    lub 150 - 180 g miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1603 kJ / 382.9 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
44.8 g
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy