![Sernik z tofu (tofurnik) Sernik z tofu (tofurnik)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F9D55DB-C134-4C5C-8577-0DB8DA97C1FC/Derivates/4024111C-EE91-4A76-8132-52FC24808A86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g mąki pszennej
- 85 g masła migdałowego, jasnego
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Masa z tofu
- 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
- 5 g agaru
- 50 g wody
- 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180
g syropu z agawy
lub 150 - 180 g miodu - 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1610.4 kJ / 384.9 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 73.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 Std. 40 Min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12h 30 min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40 min
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Wegański majonez
15min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min