Sernik z tofu (tofurnik)

Sernik z tofu (tofurnik)

3.3 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Spód
  • 180 g mąki pszennej
  • 85 g masła migdałowego, jasnego
  • 30 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
Masa z tofu
  • 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
  • 5 g agaru
  • 50 g wody
  • 400 g miękkiego tofu pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 65 g masła migdałowego, jasnego
  • 150 - 180 g syropu z agawy
    150 - 180 g miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.9 kcal / 1610.4 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 49.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 73.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...