
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z tofu (tofurnik)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Spód
-
180 g mąki pszennej
-
85 g masła migdałowego, jasnego
-
30 g cukru pudru
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Masa z tofu
-
80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
-
5 g agaru
-
50 g wody
-
400 g miękkiego tofu pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.9 kcal /
1610.4 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
73.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Masło kokosowe
5 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min