Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g mąki pszennej
- 85 g masła migdałowego, jasnego
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Masa z tofu
- 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
- 5 g agaru
- 50 g wody
- 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180
g syropu z agawy
lub 150 - 180 g miodu - 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1610.4 kJ / 384.9 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 73.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 Std. 55 Min
Wegański szarpaniec
7hod. 10min
Masło kokosowe
5min
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Brownie z czerwonej fasoli
1 Std.