Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g mąki pszennej
- 85 g masła migdałowego, jasnego
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Masa z tofu
- 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
- 5 g agaru
- 50 g wody
- 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180
g syropu z agawy
lub 150 - 180 g miodu - 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1610.4 kJ / 384.9 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 73.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1h 55min
Wegańskie ciasto kokosowe
50min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1h 10min
Pączki wegańskie z batatem
2h 40 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5 min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3u. 30min
Veganisu z espresso i migdałami
6u.
Wegańskie naleśniki
50min
Weganella-wegańska mozarella
6 Std. 20 Min