Sernik z tofu (tofurnik)

Sernik z tofu (tofurnik)

3.3 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Spód
  • mąki pszennej
    180 g
  • masła migdałowego, jasnego
    85 g
  • cukru pudru
    30 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 szczypta
Masa z tofu
  • dżemu z czerwonych owoców jagodowych np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
    80 - 100 g
  • agaru
    5 g
  • wody
    50 g
  • miękkiego tofu pokrojonego na kawałki
    400 g
  • jajka
    4
  • masła migdałowego, jasnego
    65 g
  • syropu z agawy
    150 - 180 g
    150 - 180 g miodu
  • ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.9 kcal / 1610.4 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 49.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 73.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...