
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z tofu (tofurnik)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Spód
-
mąki pszennej180 g
-
masła migdałowego, jasnego85 g
-
cukru pudru30 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
Masa z tofu
-
dżemu z czerwonych owoców jagodowych np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego80 - 100 g
-
agaru5 g
-
wody50 g
-
miękkiego tofu pokrojonego na kawałki400 g
-
jajka4
-
masła migdałowego, jasnego65 g
-
syropu z agawy150 - 180 g
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.9 kcal /
1610.4 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
73.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska