![Wegański ser Wegański ser](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77B5619F-A68F-404D-9028-C46B0A559E35/Derivates/C23B1D91-8FD3-4A23-BE8E-B16B0EF45ED2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów nerkowca, niesolonych, nieprażonych
-
50
g migdałów, blanszowanych
lub 50 g migdałów, ze skórką - 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 10 g płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 350 g wody mineralnej, niegazowanej
- 4 czubate łyżeczki agaru
- 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 533.8 kJ / 127.6 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 295.7 mg
Alternatywne przepisy
Wegańskie masło z aquafabą
2h 25min
Seitan
1u. 45min
Jogurt sojowy (wegański)
12 Std. 15 Min
Weganella-wegańska mozarella
6h 20min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Wegańskie „masło”
2h
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Wegański majonez
15min
Wegański parmezan
25min
Wegańskie "mięso"
1u. 15min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3u.