
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
50
g migdałów, blanszowanych
lub 50 g migdałów, ze skórką - 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 10 g płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 350 g wody mineralnej, niegazowanej
- 4 czubate łyżeczki agaru
- 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 127.6 kcal / 533.8 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 295.7 mg
Alternatywne przepisy
Wegański majonez
15 min
Kotlety sojowe
40 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański parmezan
25 min