Urządzenia i Akcesoria
Gryczane kluski kładzione
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g siemienia lnianego
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ - 2 ¾ łyżeczki soli
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.5 g
Kalorie
741.1 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 Std.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Sorbet melonowy
6 Std. 10 Min
Czorne kluski
3 Std. 30 Min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Weganella-wegańska mozarella
6 Std. 20 Min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 Std. 5 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 Std. 40 Min
Wegańskie naleśniki
50 Min