Urządzenia i Akcesoria
Gryczane kluski kładzione
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g siemienia lnianego
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ - 2 ¾ łyżeczki soli
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.5 g
Kalorie
741.1 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Wegański majonez
15 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min