
Urządzenia i Akcesoria
Gryczane kluski kładzione
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej200 g
-
siemienia lnianego30 g
-
skrobi ziemniaczanej70 g
-
soli1 ½ - 2 ¾ łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
177 kcal /
741.1 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min