
Urządzenia i Akcesoria
Veganisu z espresso i migdałami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 porcji
Składniki
Ciasto migdałowe
-
margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy100 g
-
migdałów, blanszowanych bez skórki100 g
-
cukru120 g
-
śmietanki sojowej200 g
-
mąki tortowej150 g
-
wegańskiego proszku jajecznego (15 g)1 łyżka
-
proszku do pieczenia15 g
Krem
-
cukru150 g
-
margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki150 g
-
tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki400 g
-
jogurtu sojowego250 g
-
espresso, zaparzone schłodzone (ok. 150 g)
-
kakao naturalne, niesłodzone do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.7 kcal /
1924.5 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
27.9 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
266.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska