Veganisu z espresso i migdałami

Veganisu z espresso i migdałami

3.9 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 porcji

Składniki

Ciasto migdałowe
  • margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    100 g
  • migdałów, blanszowanych bez skórki
    100 g
  • cukru
    120 g
  • śmietanki sojowej
    200 g
  • mąki tortowej
    150 g
  • wegańskiego proszku jajecznego (15 g)
    1 łyżka
  • proszku do pieczenia
    15 g
Krem
  • cukru
    150 g
  • margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
    150 g
  • tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
    400 g
  • jogurtu sojowego
    250 g
  • espresso, zaparzone schłodzone (ok. 150 g)
  • kakao naturalne, niesłodzone do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 459.7 kcal / 1924.5 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 27.9 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 266.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...