Urządzenia i Akcesoria
Veganisu z espresso i migdałami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 porcji
Składniki
Ciasto migdałowe
-
100 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
-
120 g cukru
-
200 g śmietanki sojowej
-
150 g mąki tortowej
-
1 łyżka wegańskiego proszku jajecznego (15 g)
-
15 g proszku do pieczenia
Krem
-
150 g cukru
-
150 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
250 g jogurtu sojowego
-
espresso, zaparzone schłodzone (ok. 150 g)
-
kakao naturalne, niesłodzone do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.6 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
1924.5 kJ /
459.7 kcal
Tłuszcz
27.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegański majonez
15 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min