Urządzenia i Akcesoria
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
6 jajek
-
180 g cukru
-
1 ½ łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
180 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypta soli
Truskawki
-
600 g truskawek, świeżych bez szypułek
Bita śmietana
-
750 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
3 łyżki rumu3 łyżki likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
129 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1619.3 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Kosmiczny tort
3 godz.
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Tort z truskawkami (TM5)
2 godz.
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min