
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło do natłuszczenia tortownicy
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 200 g masła pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 200 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- maliny, świeże do dekoracji (130-150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 363.7 kcal / 1521.8 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Sód
- 86.5 mg