Biszkopt genueński z masłem
TM6 TM5

Biszkopt genueński z masłem

4.9 (19 ocen)

Składniki

  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 230 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
663.5 kJ / 158.6 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
0.4 g
Sód
57.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy