Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 230 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 663.5 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 57.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 Std.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 Std.
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 Std.
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10 min
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45 min
Biszkopt pistacjowy
4h
Biszkopt szpinakowy
4 Std. 15 Min
Biszkopt cytrynowy
4h
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28 godz. 20 min