Torcik w kształcie serca

Torcik w kształcie serca

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Biszkopt
  • 6 jajek
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 180 g mąki pszennej
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
Krem i nasączanie biszkoptu
  • 90 g wody
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji
  • 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635.5 kcal / 2659 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 62.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Sód 313 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...