Torcik w kształcie serca

Torcik w kształcie serca

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Biszkopt
  • jajek
    6
  • cukru
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    180 g
  • proszku do pieczenia
    ¾ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
Krem i nasączanie biszkoptu
  • wody
    90 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • cukru pudru
    30 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji
  • dżemu z czarnej porzeczki
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635.5 kcal / 2659 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 62.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Sód 313 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...