Urządzenia i Akcesoria
Torcik w kształcie serca
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Biszkopt
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
180 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Krem i nasączanie biszkoptu
-
90 g wody
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
313 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
2659 kJ /
635.5 kcal
Tłuszcz
37.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Węglowodany
62.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER II/2023
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Tort naleśnikowy z matchą
6 godz.
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Gofry klasyczne
35 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 godz. 30 min
Bibimbap burrito
45 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min