Urządzenia i Akcesoria
Torcik w kształcie serca
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Biszkopt
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
180 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Krem i nasączanie biszkoptu
-
90 g wody
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
313 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
2659 kJ /
635.5 kcal
Tłuszcz
37.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Węglowodany
62.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER II/2023
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
2 godz.
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Ciasto "Pszczółka"
1 godz. 45 min